Fatih Yavaş

Yönetsel Gelişim Danışmanı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2010 yılında Özak Tekstil A.Ş ‘nde Kumaş Satın Alma Uzman Yrd. olarak göreve başladı. Yurt içi ve dışı numune kumaşların satın alması ve tedariği, yeni kumaş tiplerinin arşivlenmesi, müşteriden gelen talepler doğrultusunda hedef fiyat bazında yeni alternatif kumaş kalitelerinin araştırılması, üretim hatlarında kumaş kaynaklı kayıpların araştırılması ana göre ana görevleriydi.

2011 yılında Özak Tekstil A.Ş ‘nde Kesimhane ve Kumaş depoda online stok kontrol sistemi kurulması projesinde görev almak üzere, İşletme mühendisi olarak atandı. Proje kapsamında kumaş giriş ve çıkışları online olarak barkotlu sistem ile yapılması sağlandı. Kumaş depo yerleşim alanında 5S ve yerleşim optimizasyonu çalışmaları yaptı.

2012 yılında görevinin devamında Kesimhane Performans-Verimlilik ve kalite sistemlerinin kurulması projesinde Proje Liderliği görevine getirildi. Proje kapsamında metot ve süreç iyileştirme – geliştirme çalışmaları ile birlikte kesimhane birim zamanlarını oluşturulması sağlayıp, kesimhane planlama yazılımının alt yapı ve algoritmasını oluşturdu.

Ağustos 2012’ de yeni kurulan Üretim mühendisliği departmanı bünyesine Paketleme Üretim Mühendisi olarak geçti. Paketleme bölümünde sorumlu olduğu paketleme bantlarında Performans ve Verimlilik yönetiminden sorumluydu. Paketleme birim zamanlarının oluşturuldu. Hat dengeleme, 5S, Kanban, saatlik takip faaliyetlerinin yürütülmesini sağladı. Paketleme üretim bantlarının modüler bantlara çevrilmesi projesinde görev aldı ve layout çalışmalarında görev aldı.

2013 yılında İstanbul Üretim Mühendisliği Şefi olarak atandı. İstanbul üretim departmanlarının performans ve verimlilik yönetimi ile üretim mühendislerinin sevk ve idaresinden sorumluydu. Verimlilik ve performans yönetimi kapsamında tüm bölümlerin ölçülmesi ve düzenli olarak üretim yönetimi ile gözden geçirilmesi sağlandı. Metotların iyileştirilmesi ve standartlaştırılması için üretim ekibi ile birlikte iyileştirme gruplarını organize etti. Mavi yaka ve Beyaz yaka primlerinin hesaplanmasından ve yönetim onayının alınmasından sorumluydu. İstanbul, Malatya, Ş.Urfa Üretim bantları Yerleşim alanı optimizasyonu çalışmalarına katıldı. Yerleşim alanlarının çizimlerini tamamladı.

Fabrika bünyesinde yürütülen Kumaş Verimliliklerinin arttırılması ve Yıkama Proses Bazlı Maliyetlerin oluşturulması proje ekiplerine katıldı. Proje sonrasında çıktıların simülasyonu, standartlaştırılması ve uygulanması görevlerini yürüttü.

2016 yılında Üretim Mühendisliği sorumlusu olarak görevine devam etti. İstanbul ve Ş.Urfa üretim lokasyonları Performans ve verimlilik yönetimi görevlerinin dışında üretim öncesi süreçlerde süreç analizi ve yönetimi çalışmalarını yürüttü. 

Mali işler yönetimi ile Bütçe Yönetimi Oluşturulması projesinde yer aldı. Mali verilerin üretim verileri ile entegrasyonu sağlanarak üretim dk maliyetleri oluşturuldu. İstanbul, Malatya ve Ş.Urfa Bütçe Yönetimi ekibine dahil oldu.

Yıkama Arge Departmanı Kapasitelerinin Çıkarılması, Kurumsal Karne, Modelhane Performans yönetimi, MTM 2 Özak Core Dataların oluşturulması projelerinde görev aldı.